Yıldızeli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yıldızeli Ziraat Odası > Haberler > ÇEKEREK HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ;

ÇEKEREK HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ;

ÇEKEREK HAVZASI REHABİLİTASYON PROJESİ;
Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın bizzat takip ettiği “Çekerek Nehri Havzası projesi 24/09/2020 tarihde İlçemiz de Saat:10,00 ‘da gerçekleştirildi. Toplantıya Yıldızeli Kaymakamımız Sn.Furkan ATALIK, Yıldızeli Belediye Başkanımız Sn. Sabit KARAKAŞ, İl Genel Meclis Üyesi Sn.Faruk GÜLHAN Yıldızeli Ziraat Odası Başkanı Sn.Ali BALBAY , Gıda Tarım Teşkilatı Temsilcileri (FAO) Türkiye temsilcileri ve 39 ilçe Köy Muhtarımızın katılımı ile Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Yozgat, Çorum, Sivas ve Tokat illeri içerisinde , Yozgat’ta 8 ilçe (Merkez, Sorgun, Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan), Çorum’da 2 İlçe ( Alaca ve Ortaköy), Tokat’ta 3 ilçe (Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt), ve Sivas’ta 1 ilçeyi (Yıldızeli) kapsayan proje sahasında toplam 14 ilçe ve 480 köy yer alıyor. Proje sahası ise 876.551 hektar alanı kapsıyor.
Toplantıda, Yıldızeli Kaymakamımız Sn Furkan ATALIK, Yıldızeli Belediye Başkanı Sn Sabit KARAKAŞ,ın konuşmalrından sonra, Gıda Tarım Teşkilatı Temsilcileri (FAO) Türkiye temsilcilerinin katıldıgı toplantıda köylerimizde alt yapı sorunları, tarım ve hayvancılık projeleri, arıcılık projeleri, kuru tarımdan sulu tarıma geçmek için, kapalı sulama sistemlerinin kurulması, sürdürülebilir tarım ile ilgili yapılacak olan projeler tanıtıldı ve 39 köy muhtarlarımızın talep ve önerileri alınmıştır.